Kalenie, ja się z Tobą w 100% zgadzam apropo działania administracji i wiem że nie wszystko podlega czynowi na osta, pisze tylko jak jest, i z czym musza borykać się niektóre osoby. Nie ma w tym winy administracji, nastawienia niektórych osób się nie zmieni, ale to skutecznie zniechęca, a jak widać wręcz wrogo nastawia do całego portalu. To jest własnie smutne, pomiędzy PBFami, że nawet jak ktoś sobie chce żyć i nie wadzić nikomu, to i tak ktoś się znajdzie, komu przeszkadza. Ale na to już nic nie poradzicie, nie poradzimy, ale stąd taki odbiór. Z Waszej strony zawsze widziałam tą rękę na pulsie, w sytuacjach zapalnych, i doceniam to, ale po prostu może czasem trzeba w niektórych przypadkach częściej dać znać że obserwujecie dyskusję, by inni tez wiedzieli że czuwacie?
Co do newsów również nie mam pretensji, śmieję się z siebie, że zawsze pobieżnie czytam regulaminy i potem mam problem. I widać nie ja jedna. Ale na takie osoby, jak ja, nic nie poradzisz

Sama mówię graczom, że nieznajomość zasad jest tylko i wyłącznie ich winą i tu chylę karnie główkę, ale może wypada gdzieś to dosadniej powtórzyć, by w przyszłości było mniej niezorientowanych.
"Czy dawanie ludziom możliwości promowania swoich dzieł postrzegane jest jako coś negatywnego?"
W żadnym wypadku, ale weź pod uwagę także że są osoby na tyle skromne, czy też nie wierzące w potencjał swojego forum, że tego nie zrobią (a może po prostu nie potrafią naspać porządnej recenzji i nie chcą się ośmieszyć?), żeby nie wyjść na 'panów-co-zjedli-wszystkie-rozumy". Lub wiedząc że mają negatywnie nastawioną konkurencję, recenzja spowoduje lawinę hejtów. Oczywiście to tez nie jest Wasza wina, i wielki plus dla Was, że sami tez piszecie o forach, ale nie powinniście, rozwiązywać problemu, tak jak pisałam wcześniej hasłem "możesz sam napisać". Po prostu uważam że nie jest to najmilsze z Waszej strony, co tez może powodować złości na portal.
Ja osobiście bardzo sobie cenę VL, ale w pełni rozumiem panów piszących w tej dyskusji.
Tak sobie jeszcze przypomniałam, o tych zarzutach z nieinformowaniem o konkursie. Zamiast się złościć, ze ktoś nie wiedział, bo jest pierdołą i nie doczytał (nie obraź się ja też bym nie wiedziała, bo zazwyczaj mało który artykuł mnie interesuje osobiście więc nie czytam, ale że jestem miłośniczką grafik z portalu VL i każdą muszę otworzyć by zobaczyć ja w powiększeniu otworzyłam i ten konkurs) wystarczyłoby w przyszłości utworzyć po prostu listę mailingową z mailami forów, które
chciałby być o takich rzeczach informowane. Głupotą byłoby zapraszać każde forum osobiście, pisać na gg do administratorów itp bo nie ma na to czasu, ale taka lista mailingowa, byłby szybkim i wygodnym rozwiązaniem i w przyszłości uniknęlibyście tego problemu. Wszystko da się rozwiązać, i poprawić na przyszłość, eliminując preteksty do zarzutów. Bo wydaje mi się, że chyba lepiej wyjść na wprost oczekiwań użytkownikom, nawet jeśli jakieś niedopatrzenia są z ich winy, niż budować jakiś dystans, czy oburzać się za niezadowolenie. Ja zdaję sobie sprawę że to nie jest miłe, i staracie się jak możecie, ale zawsze komuś będzie coś nie pasowało. Ale chyba lepiej wyjść z tego z klasą i wyciągnąć rękę do takiego niezadowolonego niż traktować go z niechęcią. Skorzysta, będzie Wam wdzieczny za okazane zrozumienie, nie skorzysta - jego strata i wyjdzie na płaczka. Macie ta przewagę że jesteście póki co jedynym liczącym się portalem na poziomie, i użytkownicy nie mają wyboru. Ale nie powtórzcie błędu PBFG. Bo kto wie czy za jakiś czas nie pojawi się nowy portal i wszyscy zostawią poczciwe VL idąc tam, licząc że zaczną z czystą kartą (naiwniacy

).
Ale życzę Wam jak najlepiej, tylko postarajcie się czasem tez zrozumieć tych wiecznie niezadowolonych i pokrzywdzonych przez los i innych użytkowników. To że nie są tak wyszczekani jak inni, czy nie udzielają się na VL jak na własnym forum nie znaczy że są gorsi, a wymagania które Wam stawiają, powinny być motywacją do sprostania nawet tym najbardziej absurdalnym, niż spoczęcie na laurach.