Zapewne najlepiej byłoby zacząć od początku

Nie chciałem tego robić bo w sumie już takie poradniki są, z drugiej strony te na VL są mocno przestarzałe. Najpewniej będę musiał zrobić badania i poszukać hostingów, które nadają się pod założenie forum, bo z darmowych nie korzystam od wieków i nie mam nawet pojęcia jak sytuacja tutaj wygląda.
Z tego co zauważyłem jedynie to wiele for Second Life zakłada się na phpBB by Przemo, który to skrypt jest co najmniej o dekadę przestarzały i straszliwie mnie to mierzi

Może udałoby się ludziom przemówić do rozsądku, że to kiepskie rozwiązanie.

Glorien napisał(a):ALE! Wykorzystując niniejszy wątek pozwolę sobie zadać pytanie. Otóż mam 3 elementy <td> obok siebie i chciałbym w zależności od @media przenieść powiedzmy 2 i 3 znacznik do następnego wiersza/linii.
Tego efektu nie da sę uzyskać stosując tabelki, których elementem jest <td></td> oznaczający komórkę. Celem tabelek jest dokładnie coś przeciwnego - żeby dane trzymały sztywny format i nie rozjeżdżały się właśnie. To trochę tak jakbyś próbował zrobić elastyczne połączenie za pomocą super glue. To akurat częsty błąd, wynikający z tego, że kiedyś strony internetowe robiło się na sztywno, bo nie było takiego rozrzutu wielkości ekranów jak teraz (smartfony/pc).
Taki efekt można uzyskać za pomocą elementów <div> i parametru float. Można to zrobić tym sposobem, aczkolwiek nie do końca powinno się, bo te elementy nie zostały stworzone do takiego celu, niemniej znaczna ilość stron radzi sobie z tym problemem właśnie za pomocą <div>, float i @media.
Natomiast do takiego rozwiązania jak potrzebujesz najlepiej zastosować flexbox.
Tutaj jest spoko poradnik po angielsku:
https://css-tricks.com/snippets/css/a-guide-to-flexbox/Tutaj po polsku (tego nie czytałem ale wygląda ok):
https://developer.mozilla.org/pl/docs/L ... ut/FlexboxNie znam szczegółów jak to ma u ciebie dokładnie wyglądać, ale zapewne będziesz chciał zastosować coś w tym rodzaju:
HTML:
- Kod: Zaznacz cały
<div id="jakasUnikalnaNazwa">
<div>Info 1</div>
<div>Info 2</div>
<div>Info 3</div>
</div>
CSS
- Kod: Zaznacz cały
#jakasUnikalnaNazwa {
display: flex;
flex-wrap: wrap;